# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
Sanatçı Detay Şarkı Sözleri Albümleri

King Diamond


King Diamond Hakkında

14 Haziran 1956 tarihinde Danimarka’da dünyaya gözlerini açan Kim Bendix Petersen’ın yani nam-ı diğer King Diamond’ın çok oktavlı sese sahip olduğu ve bu nedenle Heavy Metal’in en iyi sesi olduğu kabul edilmektedir. King Diamond, kendi ismiyle anılan grubunu kurmadan önce 1982’de kurulan Mercyful Fate adlı grubun solistiydi. Mercyful Fate ile birlikte 1982’de çıkardıkları “Melissa” isimli albümle adını duyuran King Diamond, 1984’te grupta solo gitar çalmakla görevli olan Hank Sherman ile yaşadığı sorunlar sonucunda gruptan ayrılma kararı almıştır. King Diamond’ın ayrılığı neticesinde grup dağılmış, Michael Dener ve Timi Hansen King Diamond ile beraber ayrı bir projeye imza atma kararı almışlardır. Bu sayede King Diamond dönemi başlamıştır.

Mercyful Fate’in tatsızlıklar sonucu ortadan kalktığı düşünülürken, olayların üzerinden sekiz sene geçtikten sonra King Diamond ile Hank Sherman barış imzalamış, bunun sonucunda 1993 senesinde hep beraber Mercyful Fate adı altında “In The Shadows” adlı albümü çıkarmışlardır. Hatta albümde konuk baterist olarak Metallica’dan tanıdığımız Lars Ulrich “Return Of The Vampire” adlı şarkıda bateri çalarak albüme katkıda bulunmuştur.

Mercyful Fate şarkılarının genel özelliği şarkı sözlerinin mistik öğeler ve korkunç hikayeler taşımasıdır. Şarkı sözlerinin hemen hemen hepsini King Diamond yazmaktadır. Mercyful Fate adı altında en son 1999 senesinde “9” adlı albüm piyasaya sürülmüştür.

Kendisinin özellikle Alice Cooper’dan etkilendiği söylenmektedir.

King Diamond yukarıda bahsedilen olay sonucunda kendi ismini taşıyan grubunu 1986 senesinde kurdu. Artık şarkı sözlerinin teması haline gelen okültizm üzerinde yoğunlaşmaya karar verdi ve gösterilerinde ilginç makyajlar kullanmaya başladı. Bu sıralarda King, eski Geisha üyesi gitarist Floyd Konstantin ve baterist Mikkey Dee’yi de gruba dâhil etti. Ancak Floyd, King’in istediği standartlara uygun bir müzisyen olmadığı için kayıtların daha ilk gününde EF grubundan Andy La Rocque ile yer değiştirmek durumunda kaldı. İşte bu üyelerle bir King Diamond klasiği olan ve ayrıca grubun piyasaya ilk tanıtılış “single”ları olan 12”’lık vinilde basılı “No Presents For Christmas” gerçekleştirildi. Bu ilk single çalışmada “No Presents For Christmas” ve “Charon” adlı parçalar yer aldı. Bu çalışma RoadRunner Records’dan 1985 senesinde çıkarıldı. Bu albümün hemen ardından da ilk uzun soluklu albümleri “Fatal Portrait” 1986 senesinde Roadrunner Records’dan vinil ve CD olarak basılmıştır. CD’de vinildeki şarkıların yanısıra bonus track olarak “The Lake” adlı parça yer alır. Bu albüm daha sonra 1997’de tekrar düzenlenerek yeniden RoadRunner Records tarafından piyasaya sürülmüştür. 1997’deki düzenlemede ise “No Presents For Chrismas” ve “The Lake” adlı parçalar bonus track olarak albüme eklenmiştir. Albümde klavyeci olarak stüdyo müzisyeni Roberto Falcao görev almıştır. “Fatal Portrait”, Kopenhag’da Sound Track Studio’da Temmuz-Haziran 1985’de King Diamond ve Rune Höyer tarafından kaydedilip düzenlenmiştir. Bu albümde King Diamond’ın tüm albümlerinde olduğu gibi birbirini tamamlayan konsept şarkılar bulunmaktadır. Şarkı sözleri elbette ki King Diamond’a yaraşır şekilde korkunç hikâyeler anlatır.

Halloween” adlı single çalışmaları da yine 1986 senesinde 12” vinile basılı şekilde RoadRunner Records’dan çıkarıldı. Bu albümde “Halloween”, “The Lake” ve “The Candle” adlı parçalar bulunmaktadır. Ertesi sene, 1987’de grup “Abigail” adlı albüm kaydını gerçekleştirdi. Bu albüm de Kopenhag’daki Sound Track Studios’da kaydedildi ve yine klavyeler için stüdyo müzisyeni olan Roberto Falcao ile anlaşma yapıldı. “Abigail” de diğer albümler gibi RoadRunner Records’dan tekrar düzenlenerek 1997 senesinde CD halinde piyasaya sürüldü. Yeniden düzenlenen bu albümde “Shrine” isimli parça bonus track olarak düzenlenirken, “A Mansion In Darkness”, “”The Family Ghost” ve “Posession” adlı parçaların değişik uyarlamaları da eklendi. Daha sonrasında 2005 senesinde RoadRunner Records’un 25. yıl kutlamaları sebebiyle bu albüm tekrardan CD/DVD halinde piyasaya sürüldü. DVD’de 1987 senesinde İsveç Gothenberg’de verilen konser kayıtlarından “Funeral”, “Arrival”, “Come To The Sabbath”, “The Portrait”, “The Family Ghost”, “The 7th Day Of July 1777” ve “Halloween” yer alırken ayrıca DVD’de “The Family Ghost”, “Welcome Home” ve “Sleepless Nights” kliplerine de yer verildi. Bu albümde de diğer King Diamond albümleri gibi birbirini tamamlayan, bir konsept oluşturan parçalar söz konusudur.

Yine 1987 senesinde grup “The Family Ghost” adındaki single çalışmalarını RoadRunner Records’dan piyasaya sürmüştür. Bu albümde de “The Family Ghost” ve “Shrine” isimli çalışmalar bulunmaktadır. 1987’de albümün kaydedilmesi sonrasında grup elemanlarında tekrar değişikliğe gidilerek, gruptan istifa eden Michael’in yerine turne için Mike Moon getirildi. Sonrasında da Timi’nin de gruptan istifa etmesiyle, gruba sadece turne için katılan Mike da gruptan çıkartılarak bu iki üye yerine Pete Blakk ve Hal Patino getirildi. Yeni üyeleriyle King Diamond 1988 senesinde “Them” adlı albümlerini kaydettiler. Bu albüm grubun en iyi satan uzun soluklu albümü olarak da ayrıca bilinmektedir. Bu albüm vinil ve CD olarak çıkarıldı. CD baskısında bonus track olarak “Phone Call” isimli şarkı eklendi. “Them” albümü de daha sonra 1997 senesinde King Diamond’ın birçok albümü gibi RoadRunner Records’dan tekrar düzenlenerek piyasaya sürüldü. Tekrar piyasaya sürülen bu albümde de “Phone Call”,”The Invisible Guests” ve “Bye, Bye Missy” adlı parçalar bonus track olarak eklendi. Aynı sene, 1988’de RoadRunner Records’dan “The Dark Sides” adlı albüm de çıkarıldı. Vinil ve CD olarak hazırlanan bu albümde “Halloween”, “Them”, “No Presents For Christmas”, “Shrine”, “The Lake” ve “Phone Call” adlı parçalar yayımlandı. Bu albümün hemen ardından Mikkey, Chris Whitemier ile yer değiştirdi. Chris uzun soluklu kayıtlarda yeterince iyi bir performans sergileyemiyordu. Bu nedenle King, uzun soluklu bir albüm kaydı için bir defaya mahsus olarak albümde yer alması için eski grup üyesi Mikkey ile anlaşmak zorunda kaldı. Bu şartlar altında 1989 senesinde kaydedilen “Conspirancy” adlı albüm, “Them”’deki hikâyenin devamı niteliğinde olmasına rağmen onun kadar popüler olmayı başaramadı. Bu albüm de vinil ve CD’de basıldı. CD’de “At The Gates” ve “Cremation” adlı parçaların mixleri de bonus track olarak yer alıyordu. Orijinal albüm kapağı üzerinde mezarlıkta ibadet eden bir papaz bulunmaktadır. Ancak bu kapak King Diamond tarafından onaylanmadığı için sonradan değiştirilmiştir. Bu nedenle de bu orijinal albüm kapağı ancak çok iyi koleksiyoncularda bulunabilmektedir. Ayrıca Kore versiyonunda albüm kapağında kocaman bir “King Diamond” logosuyla sansür bulunmaktadır. Bu albüm Kopenhag’da M.M.C Studios’da kaydedildi.

King Diamond’ın ilk üç çalışması, (1986) Fatal Portrait, (1987) Abigail, ve (1988) Them adlı albümler Diamond’ın ‘89’da “Conspirancy”, 90’da “The Eye” adlı albümleri çıkana kadar en iyi albümler olarak anıldılar. Yine bu dönemlerde Diamond adı ihtilaflara karıştı. Kiss’den Simmon şarkıcıya karşı bir dava açarak, Diamond’ın kullandığı makyajın ‘70’lerde ve ‘80’lerin başında kendisinin kullandığı makyaja aşırı derecede benzerlik taşıdığını ileri sürdü. Taraflar sonrasında aralarında anlaştılar ve Diamond makyajını modifiye etmek zorunda kaldı.

Maalesef grup tekrar üye değişikliğine giderek baterist Whitemeir’ın yerine Snowy Shaw’ı almak zorunda kaldı. Bu yeni üyelerle bir sonraki uzun soluklu albümleri olan “The Eye” adlı albümü kaydedildi. Snowy’nin iyi bir performans sergileyememesi nedeniyle kayıtlar sırasında davul makinesi kullanmak zorunda kaldılar. Daha sonra Snowy parçaları tekrar stüdyoda yeniden düzenledi. 1990 senesinde CD olarak basılan bu albüm, Kopenhag Sweet Silence Studios’da, ismini daha önceki stüdyo kayıtlarında klavyeci olarak anımsayacağımız Roberto Falceo ve King Diamond tarafından düzenlenerek piyasaya RoadRunner Records aracılığıyla dağıtıldı. Bu albümde anlatılan hikâyeler gerçek olup, 1450–1670 seneleri arasında Fransa’da gerçekleştirilen Engizisyon Mahkemeleri ile ilgilidir. Albümde ismi geçen her karakter gerçek olup, anılan tarihlerde yaşamış kimselerdir. Örneğin Nicholas de la Reymie: Hristiyan Yakma Mahkemesi başkanı. Paris’te yaşamıştır. Jeanne Dibasson:’un ise cadı olduğu sanılmıştır. Madeleine Bavent: 18 yaşında bir papaz tarafından iğfal edildikten sonra 1625 senesinde Louviers’deki manastıra katılan bir kızdır. 1647 senesinde hapishanede ölmüştür. Peder Pierre David: 1628 senesinde ölene kadar Louviers manastırında vaizlikle görevli papaz. Peder Mathurin Picard: 1628 senesinden 1642 senesinde ölene kadar Louviers manastırında vaizlikle görevli papazdır. Hastalığı sırasında, delice hareketlerine rağmen Madeleine Bavent’e tecavüz etmeyi başardığı söylenmektedir.

Bu albümün yayımlanması sonrasında Blakk ve Patino grup işlerine karşı heyecanlarını koruyamadıkları için ve uyuşturucu sorunları nedeniyle gruptan atıldılar. Onların yerine gitar için Mike Wead ve bass için ise Sharlee D’Angelo getirildi.

Bu olayların sonrasında grup ile kayıt firması arasında çıkan münakaşalar sonucunda grubun yeni materyaller yayınlaması engellenmiş oldu. Bu dönemi takip eden yıllarda 1987’de konserlerde çekilen canlı kayıtlar, Abigail albümü ve greatest hits koleksiyon albümü “A Dangerous Meeting” yayınlanarak grubun adı canlı tutulmaya çalışıldı. Bütün bunların ardından 3 sene boyunca sessizliğe gömülen grup, Massacre Records ile anlaşarak, 1995 senesinde 1990-1991’de hazırlanan ancak 1994 senesinde The Dallas Sound Lab’da kaydedilen “Spider’s Lullabye” adlı albümlerini çıkartarak sevenleriyle yeniden buluştular. Bu esnada King ve Andy dışındaki bütün üyeler gruptan ayrılmıştı. Gruptan ayrılanların yerini gitarist Herb Simonsen, bass gitarist Chris Estes ve baterist Darrin Anthony almıştı. Bu yeni üyelerle birlikte grup sonraki albümleri olan “The Graveyard” adlı albümü de yine The Dallas Sound Lab’da Nisan-Mayıs 1996’da kaydettiler. Ardından Darrin Anthony de geçirdiği önemli trafik kazası sonrasında gruptan ayrıldı ve onun yerine John Hebert geçti. Grup bu üyelerle birlikte “Voodoo” adlı albümlerini Nomad Recording Studio’da kaydetti ve bu albüm de Şubat 1998’de piyasaya sürüldü.

Albümün piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, Nisan-Mayıs aylarında King Diamond ABD ve Kanada’da turneye çıktı. Bazı kişisel nedenlerden ötürü Herb Simonsen turne esnasında Glen Drover ile yer değiştirmek zorunda kaldı. Daha sonrasında da zaten grubu tamamen terk ederek Glenn’e grup üyesi olma fırsatı sağladı. Bu sıralarda yine kişisel problemleri nedeniyle gruptan ayrılmak zorunda kalan Chris Estes yerine John Hebert’in tavsiyesiyle uzun zamandır John’un arkadaşı olan Dave Harbour gruba katıldı. Bu arada 1999 senesinde Massacre Records “Massacre Classx Shape Edition” adı altında “Moonlight”, “LOA House”, “Black Hill Sanitorium”, “From The Other Side” ve “Vodoo” şarkılarını kapsayan bir albüm yayınladı. Bunun ardından grup 2000 senesinde “House Of God” adlı albümü kaydetti ve hemen arkasından tekrar üye değişikliğine gidildi. Glen, Dave ve John’un yerine bass için Hal Pattino, gitarda grubun eski üyesi Mike Wead ve bateride Matt Thompson görev aldı ve grup son üye değişikliğini de böylece gerçekleştirmiş oldu. Bu esnada 2001 senesinde Massacre Records “Nightmares In The Nineteens” adı altında bir CD ve “Decade Of Horror” adı altında grubun 4 albümünü içeren bir foto-CD yayınladı. Grup yeni üyeleriyle “Abigail 2: The Revenge” adlı albümlerini hazırladılar. Bu albüm de bir önceki çalışma gibi Dallas’da bulunan Nomad Recording Studios’da kaydedildi ve 2002 senesinde Massacre Records’dan piyasaya sürüldü.

Grup yine aynı üyelerle yoluna devam ederek 2002 senesinde “The Puppet Master” adlı albümü ortaya çıkardılar. Bu albüm de Massacre Records tarafından plak, CD ve DVD olarak basıldı. DVD’de ayrıca King Diamond’ın sesinden “The Puppet Master”’ın hikâyesi de bulunmaktadır. Albümün hikâyesi 18. yüzyılda Budapeşte’de geçmektedir.

2003 senesinde RoadRunner Records “The Best Of King Diamond” adı altında, grubun ilk beş albümünden seçme şarkıları bir araya getirerek bir albüm yayınladı. 2004 senesinde ise Massacre Records “Deadly Lullabyes – Live” adı altında 2 CD’lik bir albüm piyasaya sürdü. 2005 senesinin sonlarına doğru, King Diamond RoadRunner United – All Star Sessions albümü için “In The Fire” adındaki bir şarkının vokallerini seslendirdi. RoadRunner Records tarafından birçok müzisyenin katılımıyla değişik bir şarkı yaratma amacıyla, birçok müzisyenin beraber çalışmasıyla bu albüm ortaya çıktı. Yine 2005 sonlarında King Diamond, Cradle Of Filth şarkısı olan “Devil Woman”’ı seslendirdi. Ayrıca Dave Grohl’un (Foo Fighters) heavy metal projesi “Probot” için “Sweet Dreams” adlı parçayı seslendirdi. 2006 senesinde Avrupa Turnesine çıkıp birçok ülkeyi gezen King Diamond, son olarak 2007’de “Gimme Your Soul… Please” adlı albümü yayınlamıştır.


King Diamond Şarkıları


"LOA" House  
1642 Imprisonment  
A Mansion in Darkness  
A Secret  
A Visit from the Dead  
Abigail  
Aftermath  
Arr  
Arrival  
At the Graves  

Tüm King Diamond Şarkı Sözleri

King Diamond Albümleri




Abigail
2 Parça
9 Sep 2003, 00:00

 



Conspiracy
2 Parça
30 Nov 1996, 00:00

 

Tüm King Diamond Albümleri

King Diamond Benzeri Sanatçılar



0

En Popüler 5 Yerli Sanatçı


Tarkan

Sezen Aksu

Sertab Erener

Vega

Duman

En Popüler Yerli Sanatçılar

En Popüler 5 Yabancı Sanatçı


Coldplay Coldplay

Lana Del Rey Lana Del Rey

Arctic Monkeys Arctic Monkeys

Ed Sheeran Ed Sheeran

Daft Punk Daft Punk


En Popüler Yabancı Sanatçılar

En Popüler 5 Yerli Şarkı


Sekiz 2

Sekiz
Zamanda Yolculuk

Contra
31 Ekran

Hidra
Hakkari 24 Şehit

Serseri Styla
Sevduğum

Marsis

En Popüler Yerli Şarkılar

En Popüler 5 Yabancı Şarkı


22

Taylor Swift
Royals

Lorde
Wrecking Ball

Miley Cyrus
Apokalips

Pentagram
Do I Wanna Know?

Arctic Monkeys

En Popüler Yabancı Şarkılar

En Yeni 3 Şarkı


The Black Keys The Black Keys
Weight of Love Şarkı Sözü
Kasabian Kasabian
treat Şarkı Sözü
Linkin Park Linkin Park
Until it's Gone Şarkı Sözü

Rüya Tabirleri Sitesi

Burçlar Sitesi

Bebek İsimleri Sitesi

Ceyhan Prensi
Sen Parfüm Ben Esrar Kokarım Şarkı Sözü


Berdan Mardini
Mardin Kapısı Şarkı Sözü


Jan Jan Kızlar
Jan Jan Şarkı Sözü


Contra
Zamanda Yolculuk Şarkı Sözü


Edalı Kız
Sevdana Gönül Verdim Şarkı Sözü


No.1
Bu Benim Hayatım Şarkı Sözü


Cumhur Hamarat
At Kendini Diskolara Şarkı Sözü


Canfeza
Ölüm Rabıtası Şarkı Sözü


No.1
Cehennemin Dibi Şarkı Sözü


Efecan
Hayata Dair Şarkı Sözü


Gökhan Birben
Ey Mustafa Şarkı Sözü


Hidra
Yabancının Mumu Şarkı Sözü


Ebru Gündeş
Gel Vefasız Şarkı Sözü


Kari Jobe
Stars In The Sky Şarkı Sözü


Eyüp Öztekin
Naynini Şarkı Sözü


İrem
Hayalet Sevgilim Şarkı Sözü



Copyright © 2013 Şarkı Sözleri.web.tr Her Hakkı Saklıdır.
Şark Sözleri Hakkında - İletişim - Sık Sorulan Sorular - Gizlilik Sözleşmesi - Kullanım Şartları
Sosyal Medyada Biz - Twitter - Facebook - Google +
Sayfa 0.630402 saniyede oluşturuldu. Sitemizde 3256 sanatçıya ait 27268 adet şarkı sözü bulunmaktadır.
DMCA.com