# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
Sanatçı Detay Şarkı Sözleri Albümleri

Supertramp


Supertramp Hakkında

Roger Hodgson Richard Davies ile birlikte, 1969 yılında Supertamp’i kurmuşlar. Bir çok büyük müzisyen, Supertramp’ın kurucusu Richard Davies’in (d. 22 Temmuz 1944, İngiltere; vokal/klavye) sahip olduğu fırsatı kıskanır. «Joint» ile Münih’te çalarken Davies, Danimarkalı milyoner Stanley August Miesegaes ile tanıştı, milyoner yeni bir topluluk kurulursa maddi yönden destekleyeceğini söyledi. Davies de yanına Roger Hodgson (d. 21 Mart 1950, İngiltere; bas), Richard Palmer (d. Haziran 1947, İngiltere; gitar) ve Bob Miller’ı alarak bir grup oluşturdu. Elbette kimse o zamanlar böyle bir grubun dünya çapında tanınıp sevileceğini düşünmüyordu. İlk başta topluluğun ismi Daddy idi, ancak daha sonra W. Davies’in çok satan «The Autobiography Of A Supertramp» (Bir Serserinin Özyaşamöyküsü) isimli kitabından esinlenerek Supertramp oldu. A&M Records ile ilk deneme kasetlerinin kalitesi sayesinde hızlı bir kontrat imzaladılar. Saksafonda kadroyadahil olan Dave Winthrop (d. 27 Kasım 1948) ile daha da güçlendiler.

Önceleri Supertramp önemsiz, değersiz bir müzik yaptığına inanıyor gibiydi; sanki zorla bir arada idiler ve işleri can sıkıcıydı. Uzun, kıvamsız, şahsi sololar, Kevin Currie ve Frank Farrell’in Miller ve Palmer’ın yerlerini almasıyla son buldu. Hodgson gitara geçti, böylece Farrell basta rahatlayacaktı. Eserleri «Indelibly Stamped» pek başarılı sayılmazdı, hatta bu tür hatalarla boğuşan bir müzik topluluğunun zaman ilerledikçe neler yapabileceğini görmek müzikle az ya da çok ilgilenen herkesi şaşırtacaktı. Çok tartışılan albüm kapağına ilgi daha büyüktü. Çıplak, dövmeli bir kadın…

Topluluk Currie ve Farrell’in ayrılması ile uzun süre toparlanamayacağı bir çıkmaza girdi… Alan Bown topluluğunun eski üyeleri saksafoncu John Helliwell (d. 15 Şubat 1945, İngiltere) ve bas üstadı Dougie Thomson (d. 24 Mart 1951, İskoçya) ile Bees Make Honey’den davulcu Bob C. Benberg (gerçek adı Robert Siebenberg) yardıma yetişmeselerdi bu çıkmazdan kolay kurtulamazlardı… Kaderleri bir anda değişti. «Crime Of The Century» İngiltere En İyi 10 listelerinde dört numaraya kadar çıkarken, en çok beğenilen albümler arasındaki yerini almıştı. Supertramp, kendilerine özgü klavye temelli seslerini biraz değiştirerek eleştirmenlerce beğenilen ve günümüzde de rock müziğin harika örneklerinden olma özelliğini koruyan albümler yaptılar…

İlk bomba parçaları «Dreamer» albümden çıkarıldı. «Bloody Well Right» ise Amerika’da tam gaz zirveye tırmanıyordu. «Crisis? What Crisis?» and «Even In The Quietest Moments» biraz gölgede kaldılar… Çok sesli «Give A Little Bit», girişteki etkileyici akustik gitar tınıları ile birlikte, 1977’de okyanusun iki yanında da çok beğenilmişti. Supertramp’ı rock’ın vazgeçilmezleri arasına sokan çalışmaları kusursuz «Breakfast In America» oldu. Albümdeki parçaların dördü; «The Logical Song», «Goodbye Stranger», «Take The Long Way Home» ve albümün isim parçası çok parladı…

Birleşik Devletler listesinde altı hafta zirvede kalmayı başaran bu albüleri Supertramp’ın en çok satan albümleri oldu: bugüne kadar 18 milyondan fazla kopyası satıldı. Kaçınılmaz konser kaydı 1980’de geldi, bunu R&B tarzından etkilendiği belli olan «Famous Last Words» izledi.

Hodgson çok geçmeden ayrıldı. Supertramp’ın tutturduğu bu bluesvari yoldan pek hoşlandığı söylenemezdi. Kendi yaptı saygıdeğer iki solo albümle müziğe devam etti: «In The Eye Of The Storm» ile «Hai Hai». Değişik zamanlarda çıktıkları turlarla ve çıkardıkları albümlerle yola devam eden Supertramp, Hodgson’ın kısa bir süre için yeniden katılması ile 1986’da bir toplama albüm yapmaya karar verdi. Gitarda Mark Hart 1987’deki «Free As A Bird» albümünde arkadaşlarına yardıma gelmişti. Beklenenin aksine albüme ilgi azdı… Son bir konser kaydından sonra Supertramp üyeleri birlikte çalmaktansa solo çalışmalara yöneldiler. Hart ise «Crowded House»a geçiş yaptı… 1997’nin ortalarında basındaki görüntüleri oldukça düşündürücüydü. A&M «The Very Best Of» and için sinyaller variyordu. Sonuçta ortaya çıkan çalışma, herkesin en sevdiği Supertramp parçalarının bulunduğu bir toplama oldu, oldukça başarılı idi… Maceraperestlik yapılmamış; hepsi tanınmış, başarısı kanıtlanmış parçalar sürülmüştü albümde.

Davies, Helliwell, Hart, Siebenberg, ve basta Cliff Hugo 1997’deki «Some Things Never Change»te çalan isimler arasında idi.

Görkemli bir turne Supertramp’ın güçlü hayranlarca sevildiğini ve bu hayranların oların peşini kolay kolay bırakmayacağını ortaya koyuyordu.

1997 Eylül’ünde Londra’daki Albert Hall’da kaydedilen bu turne de «It Was The Best Of Times» olarak piyasaya sürüldü.

Supertramp’tan o zamandan beri pek bir ses çıkmıyor, günümüzde müzik camiasına biraz uzak kalsalar da, onlarsız bir tek günün bile geçmediği 70’lerde müziğe yaptıklarıkatkılara, arkalarında bıraktıkları şapka çıkartılası eserlere bakıldığında değeri anlaşılacaktır.

Diskoğrafi

1997
Some Things Never Change

1991
The Story So Far

1987
Classics Volume 9
Free As A Bird

1985
Brother Where You Bound?

1982
Famous Last Words

1979
Breakfast In America

1977
Even In The Quietest Moments

1975
Crisis! What Crisis?

1974
Crime Of The Century

1970
Supertramp


Supertramp Şarkıları


A Soapbox Opera  
A Sting in the Tail  
An Awful Thing To Waste  
And the Light  
Another Man's Woman  
Aries  
Asylum  
Babaji  
Bee in Your Bonnet  
Better Days  

Tüm Supertramp Şarkı Sözleri

Supertramp Albümleri




Breakfast In America
2 Parça
30 Nov 2002, 00:00

 



Crime Of The Century
2 Parça
12 May 2003, 00:00

 

Tüm Supertramp Albümleri

Supertramp Benzeri Sanatçılar



0

En Popüler 5 Yerli Sanatçı


Tarkan

Sezen Aksu

Sertab Erener

Vega

Duman

En Popüler Yerli Sanatçılar

En Popüler 5 Yabancı Sanatçı


Coldplay Coldplay

Lana Del Rey Lana Del Rey

Arctic Monkeys Arctic Monkeys

Ed Sheeran Ed Sheeran

Daft Punk Daft Punk


En Popüler Yabancı Sanatçılar

En Popüler 5 Yerli Şarkı


Sekiz 2

Sekiz
Zamanda Yolculuk

Contra
31 Ekran

Hidra
Hakkari 24 Şehit

Serseri Styla
Sevduğum

Marsis

En Popüler Yerli Şarkılar

En Popüler 5 Yabancı Şarkı


22

Taylor Swift
Royals

Lorde
Wrecking Ball

Miley Cyrus
Apokalips

Pentagram
Do I Wanna Know?

Arctic Monkeys

En Popüler Yabancı Şarkılar

En Yeni 3 Şarkı


The Black Keys The Black Keys
Weight of Love Şarkı Sözü
Kasabian Kasabian
treat Şarkı Sözü
Linkin Park Linkin Park
Until it's Gone Şarkı Sözü

Rüya Tabirleri Sitesi

Burçlar Sitesi

Bebek İsimleri Sitesi

Berdan Mardini
Mardin Kapısı Şarkı Sözü


Jan Jan Kızlar
Jan Jan Şarkı Sözü


Ceza
Holocaust Şarkı Sözü


Ramazan Yıldızhan
Kardeş Demeyin Bana Şarkı Sözü


Hidra
Ankara Vs. Londra Şarkı Sözü


Kodes
Uyanın Şarkı Sözü


Sevcan Orhan
Dermanı Sende Şarkı Sözü


Fatih Kısaparmak
Kilim Şarkı Sözü


Grup Hacegan
Canım Sultanım Şarkı Sözü


Oğuz Aksaç
Arabım Fellahi Şarkı Sözü


Gökmen
Aziz Dostum Şarkı Sözü


Yüzyüzeyken Konuşuruz
Konuşulacak Şeyler Şarkı Sözü


Tual
Tiryakinim Şarkı Sözü


İrem
Hayalet Sevgilim Şarkı Sözü


Kodes
Çizgi Çek Şarkı Sözü



Copyright © 2013 Şarkı Sözleri.web.tr Her Hakkı Saklıdır.
Şark Sözleri Hakkında - İletişim - Sık Sorulan Sorular - Gizlilik Sözleşmesi - Kullanım Şartları
Sosyal Medyada Biz - Twitter - Facebook - Google +
Sayfa 0.734901 saniyede oluşturuldu. Sitemizde 3256 sanatçıya ait 27268 adet şarkı sözü bulunmaktadır.
DMCA.com